I år har Blossa tagit inspiration från gatorna i New Orleans, särskilt från French Quarter och stadens mest ikoniska drink Hurricane. Här pulserar jazzmusiken och intrycken flödar.

I Blossa 22 blandas rom, passionsfrukt, lime, jordgubbe, blåbär och chili med klassiska glöggkryddor. Resultatet av den kreative blandningen blir en härlig smakupplevelse. Som rubriken anger så är årets inspiration New Orleans som inte bara är känd som jazzens födelseort utan även för sin puls och rika matkultur, med rätter från det kryddiga kreol- och cajunköket.

Drinken Hurricane
I French Quarter hittar man baren Pat O´Brien’s, där drinken Hurricane uppstod.  Året var 1940 och tillgången på spritsorter var begränsad. Man hade dock gott om den mindre populära och lokala romen, och kände att man behövde skapa en drink baserat på den.  Drinken blev snabbt en storsäljare i New Orleans och är det än idag. Förutom rom innehåller den även lime och fassionola, som är en typ av röd syrup gjord på olika frukter, bär och socker.

– I New Orleans finns en intressant blandning av influenser som vi fört samman i Blossa 22. Med Hurricane som huvudinspiration har vi smaksatt glöggen med rom, lime och även tagit fram vår egen version av fassionola, med passionsfrukt, jordgubbe och blåbär. Inspirerade av matkulturen har vi dessutom tillsatt extrakt av chili och rökt paprika. Det blir en fin samklang med de klassiska glöggkryddorna, varav flera ofta hittas i maten som serveras i New Orleans, säger Åsa Orsvärn, Chief Blender för Blossa.

Åsa Orsvärn, Chief Blender för Blossa.

Åsa Orsvärn som är Cheif Blender tipsar om hur du bäst avnjuter årets utgåva av Blossas glögg:

– Servera Blossa 22 som drinken Hurricane – läskande kall i ett större glas med mycket is, dekorerat med en apelsinskiva.

– Blossa 22 går även bra att värma, gärna då serverad i en större kopp toppad med russin.

– Gör en smakrik dessert med Blossa 22! Marinera russin genom att låta dem ligga i en skål med Blossa 22 över natten. Blanda sedan russinen med vaniljglass vid servering och toppa med hackade mandlar.

TILL BLOSSA
Publicerat av webstores