Det finns lika många sätt att äta dumplings som det finns människor i Kina. Friterat blir krispigast och ångat nyttigast. Men inget är rätt eller fel.

Du får helt enkelt låta smaken eller tiden bestämma. Oavsett hur du väljer att laga dina dumplings blir det roligast, godast och nyttigast att äta dem med olika tillbehör. Köp med dig ett par av våra marinader och ta ett varv i grönsaksdisken.

SÅ HÄR GÖR DU:

ÅNGA:
Använd en kastrull som passar till storleken på ångkorgen. Fyll halva kastrullen med vatten. När vattnet kokar placerar du ångkorgen med lock ovanpå. Låt ånga i ca 6 min. Om du tillagar många dumplings kan du ha upp till tre ångkorgar ovanpå varandra. Byt plats på korgarna efter halva tiden och glöm inte att lägga lock på översta korgen. Fördelen med att ånga är att alla smaker och vitaminer bibehålls.

KOKA:
Gör på samma sätt som du brukar göra med pasta men se till att det inte kokar för häftigt. Koktid ca 3 min.

STEKA:
Bäst resultat får du om du ångar eller kokar degknytena innan du steker dem. Häll ett ca 1 mm tjockt lager olja i en stekpanna och stek på medelhög värme. Använd inte olivolja men prova gärna vitlöksolja. Stek på ena sidan tills de fått en fin gyllenbrun färg.

FRITERA:
Har du en fritös sätter du den på 180 grader och friterar i 3 min. Om du inte har en fritös, kan du fritera i en kastrull. Häll oljan i kastrullen så det blir ca 4 cm djupt och värm upp till 180 grader. Fritera därefter degknytena i ca 3 min. Viktigt när man friterar i kastrull är att inte stå under fläkten om olyckan skulle vara framme, och att inte hälla på vatten om det skulle bli för varmt och börja brinna.

MICRO:
Lägg degknytena i en skål. Häll i en halv deciliter vatten och täck skålen med plastfilm. Kör 90 sek på 800W eller 40 sek på 1500W.

TIPS:
Att tillaga dumplings frysta rekommenderas inte. Tina dem istället i kylskåpet. Där håller de sig i minst 4 dagar

Se fler nyheter på Beijing8.com